استاد عارف ربیعیان

برترین دبیر درس شیمی کنکور کشور مدرس شبکه های صداو سیما(اوج یادگیری.یادگیری آسان.کنکور آسان است)

استاد عارف ربیعیان

برترین دبیر درس شیمی کنکور کشور مدرس شبکه های صداو سیما(اوج یادگیری.یادگیری آسان.کنکور آسان است)

۳ مطلب در خرداد ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 

علت قفل شدن حافظه در کنکور و روش های مقابله با آن چیست؟

بعضی از داوطلبان تلاش زیادی کرده اند و به تسلط زیادی در درسها رسیده اند؛ اما در جلسه کنکور وقتی می خواهند به تستها جواب بدهند، حس می کنند چیزی یادشان نمی آید.

کاملا مشخصه است که چه تجربه بدی است و داوطلب چقدر حس بدی پیدا می کند. اگر می خواهید درباره قفل شدن حافظه در کنکور و روش های مقابله با آن بیشتر بدانید، با انتشارات گیلنا همراه باشید.

علت قفل شدن حافظه در کنکور چیست؟

قفل شدن حافظه علتهای مختلفی دارد. گاهی شما فکر می کنید یک مطلب را کاملا یاد گرفته اید؛ اما آن مطلب در حافظه بلندمدت شما به خوبی ذخیره نشده است.برای تقویت حافظه بلند مدت میتوانید این مقاله رو مطالعه کنید.

در زمانی مثل جلسه کنکور که دچار استرس هم هستید، فراخوانی این اطلاعات از حافظه شما به درستی انجام نمی شود. درنتیجه با اینکه مطلب به نظرتان آشناست، ولی نمی توانید پاسخ درست آن را به یاد بیاورید.

روشهای نادرست مطالعه هم می توانند باعث همپوشانی نامناسب اطلاعات مباحث مختلف کتاب با هم شوند.

شرایط روحی شما هم موقع درس خواندن و هم در جلسه آزمون تاثیر زیادی روی کیفیت به یاد سپاری مطالب و یادآوری آنها دارد.

شما در طول سالی که برای کنکور درس می خوانید، استرس و فشار زیادی را تحمل می کنید. حتی ممکن است همه تفریحات خود را کنار گذاشته باشید و روابط خود را محدود کرده باشید.

شاید در آزمونهای آزمایشی زیادی شرکت می کنید و منابع درسی متعددی را می خوانید. فراموش نکنید ذهن و حافظه شما برای ذخیره اطلاعات، دسته بندی و سپس فراخوانی آنها نیاز به آرامش و زمان کافی دارد.

به همین دلیل بررسی قفل شدن حافظه در کنکور و روش های مقابله با آن بسیار مهم است.

قفل شدن حافظه در کنکور چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟

وقتی حافظه قفل می شود، باید مدتی مکث کنید تا بتوانید مطالب خوانده شده را به یاد بیاورید. همین موضوع باعث می شود بیشتر از زمان تعیین شده برای هر تست، وقت صرف کنید.

ممکن است در محاسبات اشتباه کنید یا گزینه های تست را اشتباه بزنید. همین موضوع باعث می شود تمرکز شما کمتر شود و دچار استرس شوید.

خود استرس، شرایط را پیچیده تر می کند. شما فکر می کردید به راحتی از عهده تستها برمی آیید؛ اما با شرایط متفاوتی مواجه شدید.میتوانید برای بهبود بخشیدن به قدرت و سرعت تست زنی با مشاورین اوج یادگیری همراه باید.

نکات و راهکارهایی درباره قفل شدن حافظه در کنکور و روش های مقابله با آن

راهکارهایی برای پیشگیری از قفل شدن حافظه در جلسه کنکور

  • در طول مدتی که برای کنکور درس می خوانید به تغذیه و ورزشهای سبک اهمیت دهید.
  • به اندازه کافی استراحت کنید و بیشتر از توانتان، به خودتان فشار نیاورید.
  • کمالگرا نباشید و فکر نکنید برای موفقیت در کنکور، باید در همه درسها درصد عالی کسب کنید.
  • هرگز خودتان را با کسی مقایسه نکنید؛ شما استعداد، توانایی و موقعیت خاص خودتان را دارید.
  • در فواصل درس خواندن، زمانی را برای پرداختن به تفریحات کوچک اختصاص دهید تا ذهن و جسمتان خسته و فرسوده نشود.
  • ارتباط صمیمانه و گفتگو با اعضای خانواده و دوستان نزدیک، می تواند به آرامش و بهبود روحیه شما هم کمک کند.
  • افکار منفی خود را روی کاغذ بنویسید تا ذهنتان تخلیه شود.
  • روشها و تکنیکهای تست زنی را یاد بگیرید. تسلط شما بر مباحث و محاسبات باعث می شود علیرغم استرس بتوانید مطالبی را که خوانده اید، به یاد بیاورید.
  • با تکنیکهای مدیریت زمان آشنا شوید و از آنها هم برای درس خواندن و هم در جلسه آزمونها استفاده کنید.
  • شب قبل از آزمون به خوبی بخوابید. خواب کافی باعث می شود حافظه شما بهتر بتواند مطالب را فراخوانی کند.

راهکارهایی برای قفل شدن حافظه در کنکور و روش های مقابله با آن

  • اولین موردی که باید به آن توجه کنید این است که این مشکل برای هر کسی ممکن است پیش بیاید و فقط مشکل شما نیست؛ پس خودتان را نبازید و زود ناامید نشوید.
  • اگر یک یا چند تست برایتان سخت بود، بدانید که برای رقبای شما هم سخت است. در سالهای مختلف کنکور، سوالات بعضی از درسها بسیار سخت بوده است و داوطلبان، درصدهای پایینی در آن درسها کسب کرده اند. وقتی همه داوطلبان در یک درس، درصد کمی داشته باشند پس شما از آنها عقب تر نیستید و نباید نگران باشید.
  • اگر موقع جواب دادن به تستهای یک درس، حس کردید حافظه شما قفل شد با آرامش به سراغ درس بعدی بروید. پس از پاسخ دادن به همه درسها می توانید برگردید و به سوالات این درس، فکر کنید.
  • چند دقیقه چشمهای خود را ببندید و نفس عمیق بکشید. سرتان را روی برگه بگذارید و چند لحظه به چیزی فکر نکنید تا آرامتر شوید. نگران از دست دادن زمانتان نباشید؛ اگر چند لحظه را از دست بدهید، بهتر از این است که دیگر نتوانید به تستی جواب دهید یا پاسخهای اشتباه و نمره منفی داشته باشید.
  • اول به تستهای راحت تر جواب دهید. از تکنیک ضربدر منها برای علامت گذاری سوالات استفاده کنید؛ به این صورت که سوالاتی را که به نظرتان آشناست اما فعلا نمی توانید به آنها جواب دهید با علامتی در کنارشان مشخص کنید تا در پایان دوباره به سراغشان بیایید. وقتتان را روی یک سوال هدر ندهید. ارزش تستهای راحت و سخت با هم برابر است؛ پس از سوالات سخت عبور کنید و اول به هر تستی که بلد هستید، جواب دهید.

جمع بندی قفل شدن حافظه در کنکور و روش های مقابله با آن

قفل شدن حافظه در جلسه کنکور، تجربه خوبی نیست و ممکن است موجب شود با وجود تلاش زیاد، موفق نشوید رتبه دلخواه را کسب کنید. اما نگران نباشید؛ شما در این مورد تنها نیستید.

راهکارهای زیادی هم برای مواجهه با قفل شدن حافظه در کنکور و روش های مقابله با آن وجود دارد که به شما کمک می کند آزمون را به خوبی پشت سر بگذارید.

درست است که کنکور نقش مهمی در آینده شما دارد؛ اما فراموش نکنید که قرار نیست آرامش و سلامتی روانی خود را فدای آن کنید.

با برنامه ریزی و آرامش درس بخوانید؛ استراحت کافی داشته باشید و بیشتر از توانتان به خودتان فشار نیاورید.

برای اینکه برنامه ریزی مناسبی داشته باشید و با روشهای درست مطالعه و به یادسپاری آشنا شوید می توانید با مشاوران مجموعه تماس بگیرید.

  • عارف ربیعیان
  • ۰
  • ۰

چگونه خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنیم؟

دانستن اینکه چگونه خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنیم به موفقیت ما در کنکور کمک می‌کند. همان طور که می دانیم کنکور یک مارتن است و باید بتوانیم آمادگی خود را تا پایان مسابقه حفظ کنیم؛ به همین دلیل مهارتهای درس خواندن و به ذهن سپردن نقش مهمی در کسب رتبه برتر و قبولی در رشته موردنظرمان دارد.

 

در این مقاله سعی می کنیم توضیح دهیم که چگونه خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنیم با انتشارات  گیلنا راه باشید.

 

چرا خلاصه نویسی و یادداشت برداری مهم است؟

معمولا برای کنکور از مهر ماه سال قبل شروع به درس خواندن می کنیم. حجم مطالب زیاد است و ما باید بتوانیم در مدت چند ماه، درسهای سه پایه تحصیلی را بخوانیم و مرور کنیم.

 

اگر در این مدت محدود، درسها بارها مرور نشوند وارد حافظه بلندمدت ما نمی شوند و نمی توانیم در جلسه کنکور آنها را به یاد بیاوریم. ازطرفی اگر بخواهیم هر درس را بارها دوره کنیم، در این زمان کم، کار سختی است.

 

یکی از بهترین راهکارها برای مرور و تثبیت درسها این است که بدانیم چگونه خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنیم.

 

ما می توانیم خلاصه های نوشته شده را در زمان کوتاهتری بارها مرور کنیم. همچنین می توانیم یادداشتهای کوچکی را همراهمان داشته باشیم و در مسیر رفت و آمد یا در جاهایی مثل مطب دکتر، مهمانی یا هر جایی که کمی فرصتی برای مطالعه داشتیم، آنها را بخوانیم.

 

خلاصه نویسی تمرکز ما را هنگام مطالعه بیشتر می کند و باعث یادگیری آسان و بیشتر ما می شود.

 

نکات مهمی درباره اینکه چگونه خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنیم

چه زمانی خلاصه نویسی کنیم؟

اگر بخواهیم تمام درسها را خوب حفظ کنیم و بعد از اول شروع به خلاصه نویسی کنیم، زمان زیادی را از دست می دهیم و نمی توانیم از فواید خلاصه نویسی استفاده کنیم. از طرفی وقتی برای بار اول مطلب را می خوانیم، نمی توانیم خلاصه نویسی خوب و مناسبی داشته باشیم.

بهترین زمان برای خلاصه نویسی و یادداشت برداری وقتی است که یک بار درس را خوانده ایم، کلیات مبحث را متوجه شده ایم و به تسلط نسبی رسیده ایم.

 

بهتر است در طول سال تحصیلی و همزمان با درسهای هفتگی مدرسه، هر درسی را که یاد می گیریم، خلاصه ای از آن تهیه کنیم. به مرور می توانیم یادداشتهای خود را تکمیل کنیم.

 

شاید پس از مدتی که به آن درس مسلط شدیم، بخشهایی از یادداشتهایمان را کاملا حفظ باشیم و نیازی به مرور آن نداشته باشیم. می توانیم آن بخشها را به تدریج و تا زمان کنکور، حذف کنیم تا ضروری ترین مطالب در یادداشتهای ما باقی بمانند.

 

در درسهای مختلف چگونه خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنیم؟

هر درسی را باید به شیوه متفاوتی خلاصه برداری کنیم. درس مهمی مثل زیست شناسی، پر از نکته است و مطالب آن پیوستگی زیادی با هم دارند. برای خلاصه نویسی زیست می توانیم از روشهایی مثل نمودار درختی استفاده کنیم. به دلیل اهمیتی که شکلهای کتاب زیست دارند، حاشیه نویسی در کنار هر شکل بهتر است؛ چون می توانیم همزمان نکات را بخوانیم و شکل را هم یاد بگیریم.

 

برای درسهایی مثل هندسه و فیزیک نوشتن فرمولهایی که معمولا از یاد می بریم، مفید است.

 

در طول سال، نکات مهمی را که معلم در کلاس تذکر می دهد، یادداشت کنیم تا بعد دوباره آنها را بخوانیم. هر بار که تستهای مبحثی را می‌زنیم، نکته ای توجه ما را به خودش جلب می کند. متوجه می شویم طراحان سوال از کدام بخشها، تستهای بیشتری طرح می کنند یا ما در کدام قسمت، ضعف بیشتری داریم. بهتر است نکات تستی هر مبحث را در کتاب، کنار همان مبحث بنویسیم و با هر بار خواندن آن بخش، یادداشتهای خود را هم دوباره مرور کنیم.

برای اینکه بدانیم چگونه خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنیم، چند تکنیک را با هم مرور می کنیم.

 

تکنیکهای خلاصه نویسی

  • استفاده از فلش کارت و فیش نویسی: برای درسهای حفظ کردنی و به‌ ویژه زبان، می توانیم از فلش کارت استفاده کنیم. می توانیم لغتهای زبان را همه جا همراه خود داشته باشیم و در طول روز مرور کنیم یا فیشها را به دیوار اتاقمان بچسبانیم تا جلوی چشممان باشند.
  • تیترنویسی: برای به یاد آوردن بخشهای مختلف یک مبحث به ویژه در درسهای عمومی و حفظ کردنی کاربرد دارد.
  • حاشیه نویسی: برای بعضی از درسها بهتر است یادداشتها را در حاشیه خود کتاب بنویسیم تا موقع مطالعه آن بخش، یادداشتهای خود را هم بخوانیم.
  • هایلایت کردن نکات مهم: می توانیم زیر نکات مهم را خط بکشیم. استفاده از رنگهای مختلف برای نشان دادن مفاهیم متفاوت، آنها را در ذهن ما ماندگارتر می کند.
  • از یادیارها می توانیم برای به خاطر سپردن اسامی استفاده کنیم؛ مثلا نام شعرا یا کتابهای یک شاعر، نامهای موجود در کتاب تاریخ و جغرافیا، عناصر جدول تناوبی و سایر مطالب. با دانستن اینکه چگونه خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنیم، می توانیم رمزهایی برای یادآوری آن مطلب برای خودمان طراحی کنیم و یا با حروف اول آن اسامی، یک کلمه بسازیم که در ذهنمان بماند.
  • نقشه ذهنی: این تکنیک برای مباحث پیچیده بسیار مناسب است. نکته اصلی درس را در وسط کاغذ بنویسیم و آن را در یک دایره قرار دهیم. سپس مطالب مرتبط با آن مانند علتها، افراد مرتبط، مواد شیمیایی مرتبط یا هر موضوع دیگر را در دایره هایی در اطراف آن قرار دهیم و همه را با خطی به دایره مرکزی وصل کنیم. هر دایره خودش به بخشهای مختلفی تقسیم می شود. این کار را تا جایی ادامه می دهیم که به تمام جنبه های آن موضوع پرداخته باشیم.
  • روش کرنل و چارت بندی از دیگر تکنیکهای خلاصه نویسی و یادداشت برداری هستند.

چند نکته تکمیلی برای خلاصه نویسی و یادداشت برداری

  • بهتر است یادداشتهایمان مرتب و تمیز باشد تا موقع خواندن آنها سردرگم نشویم.
  • همه مطالب کتاب را دوباره در یادداشتهایمان ننویسیم. قرار است مطالب را خلاصه کنیم تا بتوانیم در زمان کمتری آنها را دوره کنیم.
  • نیازی نیست جملات را کامل بنویسیم. در اکثر مواقع نوشتن کلمات کلیدی کافی است.
  • برای بعضی از درسها، خلاصه نویسی آماده وجود دارد. سعی کنیم یادداشتها را به زبان خودمان بنویسیم تا موقع مرور، بهتر متوجه مطالب شویم.
  • هر روش خلاصه نویسی و یادداشت برداری که برایمان راحت تر است را انتخاب کنیم.
  • می توانیم از خودکارها یا مدادهای رنگی برای تنوع یادداشتهای خود استفاده کنیم؛ اما زیاده روی در این کار، تمرکز ما را از بین می برد.

برای افزایش تمرکز هنگام مطالعه با مشاورین کنکور آسان است همراه باشید.

 

جمع بندی

خلاصه نویسی یک مهارت است که باید یاد بگیریم. برای اینکه بدانیم چگونه خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنیم می توانیم از تجربه اساتید و مشاوران استفاده کنیم.

 

خلاصه نویسی، وقت تلف کردن نیست؛ بلکه کمک می کند بازدهی مطالعه ما بیشتر شود و مطالب را عمیق تر یاد بگیریم.

 

فراموش نکنیم فقط ساعتهای طولانی درس خواندن باعث موفقیت ما نمی شود؛ بلکه باید بدانیم چطور باید با راندمان بالا درس بخوانیم و از زمانمان بهترین استفاده را ببریم.

  • عارف ربیعیان
  • ۰
  • ۰

گام اول رتبه برتر شدن

گام اول رتبه برتر شدن چیست؟ برای موفقیت در کنکور باید از کجا شروع کنید؟ رتبه های برتر چطور درس می خواندند؟ کنکور آسان است در این مقاله راه و روش رتبه برتر شدن را د اختیار شما میگذارد.

 

گام اول رتبه برتر شدن چیست؟

قبل از شروع هر مسیری اول باید هدفتان را مشخص کنید. می خواهید در چه رشته ای قبول شوید؟ کدام دانشگاه را دوست دارید؟ برای رسیدن به موفقیت باید خیلی تلاش کنید؛ آیا حاضرید سختیها را تحمل کنید؟ آیا هدفتان انقدر برایتان مهم هست که به خاطرش بعضی از تفریحات خود را کنار بگذارید؟

بعد از اینکه هدفتان را مشخص کردید، باید به آن متعهد باشید. قول و قراری با خودتان بگذارید و با توکل به خدا شروع کنید.

برنامه ریزی برای کنکور: نقشه راه موفقیت در گام اول رتبه برتر شدن

برای رسیدن به هدف، نیاز به نقشه دارید تا به شما نشان دهد از کدام طرف بروید تا گم نشوید. بعضی از داوطلبان درسهایی را که دوست دارند چندین بار می خوانند؛ اما به سراغ درسهایی که در آن ضعف دارند نمی روند.

برای رتبه برتر شدن باید هر درسی را به اندازه اهمیتی که در کنکور دارد بخوانید؛ حتی اگر آن درس را دوست نداشته باشید.

برنامه را با جزئیات مشخص کنید و در جلوی دید خود قرار دهید. بنویسید در هر روز چند ساعت و کدام بخش کتابها را باید بخوانید.

تعادلی بین درس خواندن و تست زدن برقرار کنید. یک برنامه انعطاف پذیر طراحی کنید که اگر یک روز نتوانستید به آن عمل کنید، فرصت جبران داشته باشید.

یک برنامه درسی خاص برای همه افراد مناسب نیست و هر کسی باید با توجه به شرایط خود، برنامه شخصی داشته باشد. در گام اول رتبه برتر شدن بهتر است برای طراحی برنامه درسی مناسب و شخصی سازی شده از مشاوران باتجربه اوج یادگیری کمک بگیرید.

در آزمونهای آزمایشی شرکت کنید.

با شرکت در آزمونهای آزمایشی هم می توانید با فضای جلسه کنکور بیشتر آشنا شوید و هم چندین بار نحوه مطالعه خودتان را بسنجید. بعضی از داوطلبان در همه آزمونهای آزمایشی شرکت می کنند. یکی از این آزمونها را که اعتبار بیشتری دارد انتخاب کنید.

در گام اول رتبه برتر شدن، شرکت در آزمون آزمایشی کافی نیست و باید کارنامه شما به کمک یک مشاور باتجربه تحلیل شود. نقاط قوت و ضعف خود را در هر درس مشخص کنید. ببینید در هر درس به چه سوالاتی نتوانستید جواب دهید و سعی کنید رفع اشکال کنید.

در گام اول رتبه برتر شدن منابع کمک درسی مناسبی را انتخاب کنید.

بهترین منابع برای درس خواندن و رتبه برتر شدن، کتاب درسی است. در کنار آن، از تعداد محدودی کتاب کمک درسی و تست هم استفاده کنید. نیازی نیست هر کتابی که به شما معرفی می شود را بخرید. کافی است نمونه تستهای تالیفی هر مبحث و مجموعه تستهای سالهای قبل کنکور را دراختیار داشته باشید.

سوالات کنکور در سالهای اخیر مفهومی و تحلیلی است. سعی کنید از منابع کمک درسی و تستی جدید استفاده کنید تا با تغییرات کنکور همراه باشید.

تکنیکهای مطالعه را یاد بگیرید.

در گام اول رتبه برتر شدن ساعات طولانی مطالعه کافی نیست؛ بلکه باید یاد بگیرید چطور هر درس را بخوانید؛ خلاصه نویسی کنید؛ چگونه مرور و تثبیت کنید. زمان و نحوه جمع بندی را بشناسید.

گیلنا راهکارهای افزایش تمرکز هنگام مطالعه را در اختیار شما قرار میدهد.

مکان مطالعه شما باید ویژگیهای خاصی داشته باشد.

در گام اول رتبه برتر شدن باید محل مناسبی برای مطالعه داشته باشید. اگر برایتان ممکن است، جای آرام و ثابتی را برای مطالعه انتخاب کنید تا ذهنتان نسبت به آن شرطی شود و هروقت آنجا می نشینید بتوانید تمرکز کافی داشته باشید.

لوازم اضافی که باعث حواس پرتی شما می شود را از اطرافتان دور کنید. تلفن همراه را هنگام مطالعه در نزدیک خود قرار ندهید؛ چون ممکن است وسوسه شوید به شبکه های اجتماعی سربزنید.

مهارتهای تست زنی را یاد بگیرید.

ممکن است شما مطالب کتاب را به خوبی یاد بگیرید؛ اما باید بتوانید در زمان محدود جلسه کنکور، با سرعت عمل خوبی به تستها جواب دهید.

زمان آزمون مشخص است و شما باید در همین زمان کم، محاسبات را به سرعت انجام دهید و به جواب درست برسید. پس لازم است تکنیکهای تست زنی را هم به خوبی یاد بگیرید.

بعد از خواندن هر مبحث، حتما تست بزنید. تستهای زمان دار را هم فراموش نکنید.

به استراحت و تغذیه خود اهمیت بدهید.

کنکور یک ماراتن است و آهسته و پیوسته حرکت کردن گام اول رتبه برتر شدن است. بعضی از دانش آموزان در ماههای اول بسیار باانگیزه شروع می کنند و ساعتهای طولانی درس می خوانند؛ اما بعد از گذشت چند ماه خسته می شوند و همه چیز را کنار می گذارند.

برای اینکه بتوانید یک سال با انرژی درس بخوانید باید به سلامتی و نشاط خود هم اهمیت بدهید. خواب و استراحت کافی، کمک می کند سطح یادگیری شما هم بالاتر رود. در ساعات مشخصی بخوابید تا صبح سرحال باشید. خستگی و خواب آلودگی بازدهی یادگیری شما را کم می کند و بر حافظه شما تاثیر منفی می گذارد.

خوردن غذاهای سالم حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی را فراموش نکنید. از میوه و سبزی تازه استفاده کنید. پروتئین و کربوهیدرات کافی مصرف کنید.

بین ساعتهای درس خواندن، از اتاقتان بیرون بیایید. در هوای تازه نفس عمیق بکشید و پیاده روی کنید.

پشتکار و تداوم داشته باشید.

در گام اول رتبه برتر شدن، پشتکار و تداوم را مدنظر داشته باشید. برای اینکه رتبه خوبی کشب کنید باید به مباحث درسی کاملا مسلط باشید.

درمورد ضریب هر درس و درصد رتبه برترهای سالهای گذشته اطلاعات کسب کنید. درمورد رشته مورد علاقه و دانشگاه دلخواهتان تحقیق کنید.

با مشاور خود در تماس باشید و نکاتی را که به شما گوشزد می کند، اجرا کنید.

انگیزه و توکل را فراموش نکنید.

در گام اول رتبه برتر شدن، انگیزه و توکل را فراموش نکنید. نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و با توجه به آنها برنامه ریزی کنید. تمام تلاشتان را برای رتبه برتر شدن بکنید و بعد همه چیز را به خدا بسپارید.

جمع بندی گام اول رتبه برتر شدن

برای رتبه برتر شدن باید یک مسیر طولانی را طی کنید که مراحل مختلفی دارد. اگر به هدفتان پایبند باشید و به اندازه کافی تلاش کنید، رتبه برتر شدن دور از دسترس نیست.

اگر سوالی در این زمینه دارید می توانید با مشاوران مجموعه با تماس بگیرید.

  • عارف ربیعیان